Monday, May 9, 2011

Sistem Pelinciran Kenderaan

Teori mengenai geseran

Geseran ialah rintangan terhadap gerakan yang ditemui apabila satu benda mengelansar diatas permukaan benda yang satu lagi. Haus ialah istilah yang digunakan bagi kekurangan atau kerosakan yang berlaku pada permuklaan benda akibat gelansar.

Sifat-sifat yang perlu ada pada minyak pelincir diantaranya ialah :-

1. Mempunyai kelikatan yang tinggi.
2. Mempunyai aliran yang mudah/rendah.
3. tahan dengan tekanan.
4. Mempunyai sifat sebagai pembersih.
5. Sesuai dengan suhu yang panas dansejuk.
6. Tidak mudah menjadi wap.
7. Menghalang kuat.



Kelikatan minyak pelincir

Kelikatan merupakan satu ciri yang penting bagi minyak pelincir. Kelikatan adalah dikaitkan sebagai kepekatan atau kecairan minyak pelincir. Dengan lain perkataan, kelikatan ialah kecenderungan atau keupayaan minyak pelincir melawan pengaliran. Kelikatan dibahagikan kepada dua bahagian :-

a) Badan (body)
b) Kebendaliran (Fluidity)

a) Badan

Ianya menjalankan tugas menghalang selaput minyak (oil film) daripada ditelusi semasa beban berat dihasilkan. Hasilnya, bila kuasa terjadi, maka beban menjadi tinggi dengan segera. Badan minyak menahan beban daripada menceraikan selaput minyak antara bearing dan crankpin. Ianya menjadi ‘kusyen’ serta menyerap hentakan itu. Ia juga menolong menjadi adang yang baik antara piston ring dan cylinder wall serta menetapkan selaput minyak berada antara permukaan bearing yang berbeban.

b) Kebendaliran

Kebendaliran ialah keupayaan minyak pelincir mengalir dan merebak pada sesuatu permukaan bearing. Kelikatan dipengaruhi oleh suhu. Apabila suhu bertambah, kelikatan akan bertambah iaitu kebendaliran bertambah dan badan berkurangan.
Nombor S.A.E dan kadar pengaliran.

SAE ialah singkatan dari “ The Society of Automotif Engineers”. Kelikatan minyak pelincir diukur dengan menggunakan ‘Saybolt Universal Viscometer’. Semasa ujian dijalankan, faktor suhu diambil kira kerana factor ini mempengaruhi kelikatan. SAE mengkadarkan kelikatan minyak dengan dua cara yang berbeza iaitu kegunaan dimusim sejuk (winter w) dan panas. Minyak yang digredkan untuk ‘winter’ iaitu S.A.E 5W, 10W, 20W dan musim panas S.A.E 30, 40, 50. Bagi setengah minyak digredkan untuk dua musim seperti S.A.E 20W/50. Nombor S.A.E menunjukkan kelikatan minyak pelincir, semakin besar nombor S.A.E, semakin tinggilah kelikatan minyak pelincir.

Sistem ini bertujuan untuk mengurangkan geseran dan kehausan pada setiap komponen yang bergerak di dalam enjin serta menghindarkan kepanasan yang mungkin terjadi akibat daripada pergeseran komponen-komponen tersebut. Bahan pelicin tersebut termasuklah minyak enjin, minyak gear, minyak pembeza dan minyak gris.

2. Enjin kereta mengandungi bahagian dan komponen yang minyak pelincir dapat mengalir melaluinya bagi mengurangkan pergeseran dan kehausan. Minyak pelincir enjin melicinkan semua jenis galas, aci engkol, aci oleng, omboh dan gelang omboh serta dinding silinder.

3. Dengan adanya bahan pelincir ini yang memainkan peranan sebagai pemisah antara dua permukaan komponen yang bergerak maka geseran dan kehausan dapat dikurangkan. Dengan ini minyak enjin seharusnya memainkan pelbagai peranan seperti yang berikut:

a. Mengurangkan pergeseran.
b. Menyerap lantunan enjin semasa kitaran kuasa.
c. Menjadi penebat antara gelang omboh dan dinding silinder.
d. Menyejuk dan membersihkan bahagian dalaman enjin.

4. Memandangkan sistem ini sentiasa berfungsi selagi enjin beroperasi, pelbagai jenis kerosakan pada komponen-komponen tidak dapat dielakkan. Antara kerosakan yang sering berlaku berkaitan dengan sistem ini, termasuklah:

a. Penggunaan minyak pelincir yang berlebihan.
b. Lampu amaran minyak pelincir tidak padam setelah enjin dihidupkan.
c. Tekanan minyak pelincir terlalu rendah.
d. Tekanan minyak pelincir terlalu tinggi.
e. Titisan minyak di bahagian bawah kereta.

FUNGSI :-

  1. Membekalkan minyak pelincir kepada semua bahagian yang bergerak dalam enjin.
  2. Bertujuan untuk mengurangkan geseran dan kehausan pada setiap komponen atau bahagian tersebut.
  3. Menghindarkan kepanasan akibat daripada pergeseran komponen-komponen yang bergerak dalam enjin.
  4. Minyak enjin (pelincir) memberi satu lapisan nipis untuk memisahkan bahagian-bahagian yang bergerak dalam enjin.





KOMPONEN-KOMPONEN YANG BERGERAK DALAM ENJIN



  1. Omboh (piston)
  2. Aci engkol (crankshaft)
  3. Aci sesondol
  4. Rod penyambung (connection rod)
JENIS SISTEM PELINCIRAN

  • Sistem Simbahan - digunakan dalam enjin kereta lama dan enjin empat lejang bagi mesin-mesin kecil seperti mesin rumput.
  • Jenis Suap Bertekan - sistem pelinciran yang bertekanan atau suapan bertekanan (digerakkan oleh pam)
 KOMPONEN DALAM SISTEM PELINCIRAN



  • Takung Minyak pelincir - ruang untuk menempatkan minyak pelincir.
  • Pam Minyak Pelincir - mengepam minyak pelincir dari takung minyak pelincir untuk disalurkan ke komponen-komponen enjin.
  • Penapis Minyak Pelincir - menapis kotoran terutamanya zarah-zarah logam.
  • Salur Minyak Pelincir - menyalurkan minyak pelincir ke semua komponen-komponen enjin yang bergerak.
EDARAN MINYAK PELINCIR


  1. Pam akan mengepam minyak pelincir yang berada dalam takung minyak.
  2. Minyak pelincir ditapis melalui penapis minyak.
  3. Minyak pelincir dihantar ke aci engkol.
  4. Pelincir akan melalui lubang yang terdapat pada aci engkol untuk sampai ke rod penghubung serta pada permukaan omboh dan dinding silinder.
  5. Pada masa yang sama, minyak itu akan melalui alur minyak ke bahagian kepala silinder dan seterusnya melalui alur dan dibawa kepada aci sesondol dan injap-injap yang bergerak.
  6. Minyak akan mengalir ke semua takungan.
CIRI-CIRI MINYAK PELINCIR

  1. Kelikatan - ukuran rintangan terhadap pengaliran cecair iaitu minyak pelincir. Kadar kelikatan mestilah sesuai dengan jenis enjin. Jika kelikatan terlalu rendah, minyak mudah mengalir dan tidak akan lekat pada komponen enjin. Sekiranya terlalu tinggi, pengalirannya akan menjadi terlalu perlahan.
  2. Nombor kelikatan (pelincir berkelikatan tunggal) - mewakili gred kelikatan sesuatu minyak pelincir. Contohnya :- SAE 20, SAE 30, SAE 40, SAE 50. Gred nombor yang lebih besar menunjukkan tahap kelikatan minyak pelincir yang lebih tinggi. (SAE = Society of Automotive Engineering)
  3. Pelincir berkelikatan berbilang (multigrade) - Minyak pelincir multigrade adalah dirujuk dengan 2 kadar kelikatan. Contohnya :- SAE 10W/30, SAE 15W/50, SAE 20W/50. Konsonan W bermaksud 'Winter' atau 'Wet' iaitu kadar kelikatan sewaktu suhu enjin sejuk.
JENIS MINYAK PELINCIR
1. Fully Sintetic  
  • jenis minyak paling nipis
  • tahan sehingga 10,000 km
  • antara kadar kelikatan yang popular digunakan ialah 0W/30, 5W/40, 5W/50, atau 10W/40
  • lebih sesuai untuk kegunaan enjin-enjin moden kerana kadar kelikatannya rendah.
2. Semy Sintetic
  • tahan sehingga 7000 km
  • menggunakan kod dari 10W hingga 15W (contoh : 15W-30)
3. Jenis Mineralpaling murah
  • tahan sehingga 5000 km



PINJAM SAT NA HAMPA PUNYA NIH..SAVE NAK WAT ASSSGMNT JA NIH....SOIE YA...
HEHE2..~

Thursday, March 31, 2011

TingaT MaSa G PntAi mErdeka Ngan Dak2 Form6...

waaa.....
pntai merdeka....
aku belajar snap pic msa nih ar..

kwn aku  nih yg ajar...nma dia Zarul...
nak tngk dia..?


tu dia..yg pkai jam tngan tu..dpan sekali...dia ar ajar aku cam na nak ambik gambar chantix2..^_^
dlm rmai2 nih..yg mna ensem ag..?
lau bekenan salah sowng dri meka2 nih...cakap kat aku k..aku leh tlong.. =P




nih dia dak2 form 6...lau x..aku duk at form 6 gak..tp aku tau aku xleh nak bwak...
sbb tu aku blah awai...hehe2..~


                    nih snior2 aku...mmng best lau smbng2 ngan diowng dlu..^_^


haa...tu dia...jejaka jambu...and puteri2 hati..
hahaa2

Friday, March 11, 2011

Apa yang bEst..??

Apa yang best Sal Gambar??
ermm....

Snap2....

Xlawa Dlete...~

hAAa....kawan aku..



                
mmng best lau ngan dia nih..selalu jd model aku at kolej..haha2..

Thursday, February 17, 2011

Iklas...

cakap sal iklas nih...
baru2 nih enset kawan aku rosak..~
so dia xdak enset nak guna...so aku sbgai kawan2 an...aku tolong la kat dia nih..~
hoho2...enset aku nih separuh barai kot...nak ckp ngan orang pown dah xboleh...msg ja boleh..
bettri rosak...so aku kasi dia enset kosong untuk dia boleh msg ja...
pas dia dapat enset aku tu..dia pomen apa tah..skunk enset tu dah bleh ckp....
and td dia dah beli enset baru....dia kasi enset kat aku balik..dari x leh nak cakap..dah bleh cakap...bettri lagi dia bg...chage enset lg dia bg...peeehhh...
selalu lau aku nak chage enset aku,aku kna ambik enset mak aku..tukar battri bwu leh chage or meminjam chage kat kawan aku nih ~maleh nak beli chage~ hahha2.!!
 pas tu dia kasi chage and battri baru kat aku...hohoho..
tolong mau iklas..^_^
emi @ awek ang pnya pasal smua ang boleh no...!!
hope kowng bahagia ek..amin...^_^

Tuesday, February 15, 2011

Kenduri...

salam....

nih nak habaq mai kat hampa....
hehe2..bru2 nih aku g kndi umah makjang aku....
anak dia kawin...azhar and bini dia zila...<3 <3
balik2 klas trus aku pi sana...smpai sana pown dah petang kot..owng dah xramai...
aku ingt nak p makan jaa...last2 dngar diowng ckp kndri gotong royong...
dlm aty aku dah agak compom2 kena tolong nih...errrr..!!
tngk owng pown xramai yang tolong...dngn rela aty yang baek and iklas nih,tangan mula memegang span and trus basuh pinggan yang lebih2 tu...bnyk gak ar..dngn pinggan+takong makanan+periuk =letih kuasa 3..
hahaha2..!!
tp xpa...makjang aku jugak..bukan orang lain...bila lg nak tolong diowng..^_^


nih bukti yang aku wat keje...gila btoi..periuk nih nak basuh..kna kikis abis kerak2 kat dalam tu...tngk baju aku yang ptih tu...abis kna kuah gulai..errr...!!
sabo jew la..^_^
"dlm aty..nyesal aku pkai baju ptih"
hehehe2..~

nih haa adik aku...haha2...
padan muka..dia pown kna basuh periuk jgak... =D

nih bukan gf aku...
nih adik aku..adik no 2...chomel kan..tngk abg la...ensem gtu..
hahaha2..!!
msa nih bwu pas abis wat keje..pnat gle kot...tp smpat ag snap gambo... =)
hehe2..~

Budak Hancur

Thursday, February 10, 2011

KenanGan Kem pElapiS Tani.."5 Ukm"

Bila tingatkan waktu skoll dlu..mest nak tergelak...~
kowng pown mesti sama kan..lau ingat2 kan balik waktu2 skoll dulu..mesti ketawa sowng2..^_^
tol x??
Atas : Fitri,zaki,zarul,adam..tengah2 : juden,nazrin,aku..bawah : zainal, ikwan,arif.


nih pic waktu aku g kem pelapis tani..khas untuk dak pertanian.."5ukm"
"soie ya coz xsmua ada dlm pic nih"
mmng best kem nih..rlex abis...banyak benda yang aku xleh nak lupakan waktu aku kat kem nih...
tambah2 kawan aku si nazrin shah AKA ten....hahahaha2..!!
nih aku mula nak gelak nih.....die nih siap leh silap masuk kemah ag...pas tu leh lak cakap.."weh...ang p tdoq tmpat aku tu napa"....lbih kurang cam 2 la die kata...dia x sedaq yg dia salah masuk kemah...adiss..ten2.!
dengan muka xmalu die leh minx maaf kat geng kmah tu...pas tu masuk2 kemah kmi..duk bergelak sal salah masuk kemah...hehe2..~
erm....mmng best waktu kem nih..~
ada yang suka mandi air terjun smpai demam2...mengigau...penakot...tido buas..terkentut masa solat..curi2 makan masa owng smbahyang..kna kejar ngan cikgu..nyanyi tampa sora betol...wahaha2..!!
mcm2 ag cita yang aku nak cita kat hampa,tp aku asa maleh nak taip panjang2..bnyak sngt benda best smpai xlarat nak story kat hampa semua..^_^....

Budak Hancur..

Wednesday, February 9, 2011

KemBO aKu Kot..!!


SAlam..."dia dah tlis aku pown nak jgak"   ^_^
Nak kEnaL Ini Budak..?
Nma dIe AISYah RaHImaH...tp aku panggil die ema jew...coz kwn2 die pown duk panggil die ema...
akU kenal die sejak ZmaN myspaCe ag...Mula2 aku ingat Ini budak sombong...besa la..usha gambo ar..smua hawt2...hehe2...
tp lama2 duk kenal...die nih okew..best..spoting abis...mcm2 punya duk ada...mmng terbaik ar...
Die nih mcm aKu punya kemBo...apA yang aku minat dia minAt...bnyk benda yang aKu cita kat dia...and aku suka dengar die pnya Problem...
aKu ska die gelak...pas tu suka wat ayat yang bukan2,lau aku salah sebut ja..mmng compom2 aku kena gelak...agak tergehegeh2 disutu...hahha2..!!


pew2 pown kAmO terbaIk ar ema..!!


Haa....Pic nih la...
Aku kenal ema dEngan Pic nih,aku ingat lag..mula2 aku cmmnt jew pic nih...
last2 leh lak sembang sampai sekarang...sweetkan2..!!
hahaha2..!!


BudAk HancOr

Adik2 aKu yg Aku Cyg

Adik2 aKu yg Aku Cyg